stichting weidegang

Euro Koe IDEE! - Wie zijn wij?

Henri van Ittersum is internationaal werkzaam in voorlichting en coaching van veebedrijven op het gebied van rendement in de bedrijfsvoering

Geschiedenis

henry van ittersumHenry van Ittersum is in 2004 gestart met Euro Koe IDEE als onafhankelijk adviseur. (PDF van een interview in het vakblad melkveebedrijf klik hier..)

Daarvoor was hij sociaal economische (SEP) adviseur op het strategisch gebied bij de DLV adviesgroep. (Ter info PDF van een interview uit de DLV tijd klik hier..)

Tot zijn DLV periode heeft hij zich altijd bezig gehouden met voeradvies voor herkauwers. Hij is ruim 6 jaar internationaal actief geweest in de USA, Canada, Chili, Argentinië, Denemarken, Duitsland, Tsjechië, Ierland en Engeland.
Daarna is hij bijna 4 jaar lang nutritionist en verkoopleider geweest in de mengvoersector. In deze periode is hij zich bewust geworden dat het noodzakelijk is om verkoop en advies te scheiden. De mengvoersector gebruikt advies veelal als tool om klanten aan zich te binden en hogere marges te realiseren. Het oplossen van problemen met mooie namen, rantsoenberekeningen en duurdere voeders geven wel resultaat maar verhogen uw saldo/rendement meestal niet. Kortom: 100 % concentratie voor de Melkveehouder zonder afleiding door verkoopbelangen zorgen ervoor dat coachen en adviseren mijn werk, hobby, passie en leven is.

Er is zeer bewust voor gekozen om de sociaaleconomische kant op te gaan en om financieel inzicht te krijgen om melkveehouders te coachen voor de korte en lange termijn. Na mijn 'schooltijd' bij de DLV ben ik nu een financieel analist met zeer praktische ervaring en kennis. Omdat ik ook internationaal werkzaam ben in o.a. Duitsland en naast Nederlandse ook Engelse/Duitse literatuur lees is mijn advies innovatief, up to date en altijd wetenschappelijk onderbouwd. Wazige theorieën, middeltjes en onderzoeken zijn niet mijn stijl. Ik werk met feiten en getallen die ook weer met getallen en waarnemingen van anderen getoetst worden.

Economisch Voeradvies:
 • O + A (Vervangingspercentage)
 • Melkprijs (% eiwit)
 • Voerkosten
 • Diergezondheid
 • Vruchtbaarheid


Euro Koe IDEE

 • Euro

  Financieel (ondernemers coachen en proces begeleiding/ontwerp met meerdere adviseurs)
 • Koe

  Koe management (voeding, verzorging, huisvesting, koesignalen enz.)
 • IDEE

  (afkorting van: Ittersum dairy efficiency effect) Innovatieve strategieën/ideeën

Kortom: Met Ideeën direct of indirect meer geld (rendement) uit de koe halen.
eurokoeidee

Weet Euro Koe IDEE het allemaal zelf?

Wel veel maar niet alles! Euro Koe IDEE is een coach die ideeën geeft of beoordeelt en helpt in de besluitvorming. Een professionele samenwerking met uw gezin, medewerker, accountant, dierenarts, voeradviseur etc. maakt dat veel losse stukjes als een puzzel in elkaar vallen. Als alle betrokkenen weten wat de doelstellingen zijn, kan er van iedereen een resultaatgerichte werkwijze worden verwacht.